IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бизнесът с персонални компютри насърчи резултатите на HP

Компанията генерира по-висока печалба за тримесечието от очакваното

10:02 | 24.08.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

HP Inc., която се грижи за хардуерния бизнес на бившата Hewlett-Packard Co., отчете малко по-висока от очакваната за тримесечието печалба, след като успя да продаде повече персонални компютри, предава Ройтерс.

Приходите от звеното за персонални компютри на HP са нараснали с 12 на сто до 9,40 млрд. долара през третото тримесечие, което завърши на 31 юли. Продажбите на лаптопи са се увеличили с 16,4%, компенсирайки спада в продажбите на настолни компютри.

Базираната в Пало Алто, Калифорния, фирма прогнозира годишна печалба от 1,6301 долара на акция, в сравнение с прогнозата на анализаторите за 1,64 долара според Thomson Reuters I/B/E/S.

Koмпанията, която придоби бизнеса с принтери на Samsung Electronics през септември, заяви в сряда, че приходите от бизнеса с принтери и копирни машини са нараснали с 6,2% до 4,70 млрд. долара през тримесечието.

Въпреки това нетната печалба от продължаващи операции е спаднала до 696 млн. долара, или 41 цента на акция, от 843 млн. долара, или 49 цента на акция.

Като се изключат някои елементи, HP Inc. е спечелила по 43 цента на акция. Средната прогноза на анализаторите беше за 42 цента на акция.

Книжата на HP, които генерираха 27% ръст на стойността си от началото на годината, записаха слаб спад по време на следборсовата търговия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още