IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry продължава да радва инвеститорите

Компанията отново отчете приходи, които надминаха прогнозите

21:43 | 20.12.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

BlackBerry отчете приходи от продажби за тримесечието, които надминаха прогнозите на анализаторите, с което увеличава броя на добрите изненади, свързани с тази метрика, за шесто тримесечие и подсказва за превръщането си в софтуерна компания, пише Bloomberg.

BlackBerry е генерирала 59 млн. долара печалба за тримесечието, което завърши на 30 ноември, от 275 млн. долара загуба година по-рано. На коригирана база компанията е спечелила по 5 цента на акция, надминавайки средната прогноза на анализаторите за 2 цента на акция.

Коригираните приходи за третото тримесечие са достигнали 228 млн. долара в сравнение със средно очаквани 215,7 млн. долара.

Приходите на звеното за корпоративен софтуер и услуги, ключов показател за растежа, са 96 млн. долара през отчетния период, което е с 1% по-малко спрямо година по-рано. Преди това компанията заяви, че очаква софтуерните приходи да се представят по-зле до фискалната 2019 г. заради промени в счетоводните стандарти.

BlackBerry се отдръпна от производството на телефони през последните години, насочвайки се към бъдещето си като доставчик на софтуер за сигурност под ръководството на главния изпълнителен директор Джон Чен.

Компанията потвърди прогнозата си за 2019 г. Тя очаква приходите ѝ от софтуер и услуги да нараснат с между 8 и 10% и да генерира печалба на акция.

Същевременно BlackBerry иска да се насочи към сектора на здравеопазването, обяви по-рано тази година Чен.

В резултат от новините за отчета цената на акциите на компанията се повиши с 3,4% по време на ранната търговия в Ню Йорк. От началото на годината книжата на BlackBerry записаха 34% спад на стойността.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още