IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry загуби втори директор от звеното за патентно лицензиране

Виктор Шуберт не коментира кога е напуснал компанията

10:06 | 16.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Ключов директор, занимаващ се със стратегията по патентно лицензиране на BlackBerry, е напуснал компанията. Това е втората оставка напоследък от екипа, натоварен със задачата да печели пари от интелектуалната собственост на канадската компания, предава Ройтерс.

Виктор Шуберт, който беше директор лицензиране на BlackBerry, заяви, че вече не е в компанията. Той не коментира защо е напуснал и кога се е случило това.

Монетизирането на интелектуалната собственост на компанията е ключова част от плана на главния изпълнителен директор Джон Чен за връщане на компанията към успеха. Приходите на BlackBerry се свиват вече шест поредни години, както се случи и с печалбата на някога успешните й смартфони.

Представители на компанията не са отговорили на запитванията за коментар по въпроса с Шуберт. 

Новините за напускането на Шуберт идват след тези за скорошното оттегляне на Марк Коукс, който ръководеше общата стратегия на BlackBerry във връзка с патентите. Миналия месец Коукс се присъедини към екипа на компания, занимаваща се с технологии в здравеопазването.

Шуберт се е присъединил към BlackBerry през март 2015 г. според профила му в LinkedIn – именно тогава компанията се опитваше да направи скок, като насърчи приходите си от лицензиране.

BlackBerry се опитва да накара повече други фирми да плащат такси за ползването на нейни лицензи, за да използва своите 40 хил. патента върху технологии, включващи операционни системи, мрежова инфраструктура, изпращане на съобщения, киберсигурност и безжични комуникации.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:42 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още