IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Боб Айгър: Не мога да коментирам протестите в Хонконг

Изпълнителният директор на Walt Disney не желае да коментира въпрос, който може да навреди на компанията му

12:10 | 23.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Walt Disney Боб Айгър заяви, че няма да каже нищо против или в подкрепа на продемократичните протести в Хонконг, защото това би засегнало компанията му, пише Bloomberg.

По време на конференцията Tech Live на Wall Street Journal директорът заяви, че в миналото е коментирал политически теми, когато е смятал, че това е в най-голям интерес за компанията, но това не е добра идея, когато става дума за Китай и текущия му проблем с Хонконг.

"Какво научихме миналата седмица – научихме колко сложно е всичко това“, заяви Айгър в отговор на въпрос за Китай. „Най-големият урок е, че предпазливостта е наложителна. Да заема позиция, която може да навреди на компанията ни под някаква форма, би било грешка. Не вярвам, че това е нещо, с което трябва публично да се ангажираме“.

Протестите в Хонконг се превърнаха в проблем за американските компании този месец. Мачове на Националната баскетболна асоциация (NBA) бяха свалени от ефира в Китай, а китайските спонсори изчезнаха, след като генералният мениджър на "Хюстън Рокетс" написа туит в подкрепа на протестиращите. Междувременно разработчикът на видео игри Activision Blizzard се сблъска с остри критики от американски политици и от фенове, след като наказа професионален играч, който се изказа в полза на демонстрантите.

Айгър заяви, че е коментирал, когато президентът Доналд Тръмп оттегли Съединените щати от Парижкото споразумение на климата, защото вярва, че климатичното затопляне е реално и е заплаха за бизнеса му.

"Ако хората не могат да дишат въздуха навън, те няма да ходят на тематични паркове“, заяви Айгър.

Той обясни, че се е изказвал и по въпроси, свързани с имигрантите.

Disney има голям и растящ бизнес в Китай, който включва тематични паркове в Шанхай и Хонконг. Освен това предлага филми, които обаче се нуждаят от одобрение от правителството, за да бъдат излъчвани там.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:22 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още