IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Boeing стана жертва на хакерска атака

Компанията определи част от публикациите в медиите като силно "преувеличени"

12:21 | 29.03.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на самолети Boeing обяви, че е станал жертва на кибератака след като Seattle Times писа, че част от оборудването за производство на нейните самолети може да е компрометирано, пише Bloomberg.

Производството на самолети и доставките не са засегнати, обяви базираната в Чикаго компания. Част от публикациите за атаката „са преувеличени и неверни“, коментира Линда Милс, говорител на подразделението за търговски самолети на Boeing.

„Центърът ни за операции по киберсигурност засече ограничено проникване на зловреден софтуер, който е засегнал малък брой системи“, коментира Милс. ”Взети са мерки и това вече не е проблем за производството и доставките“.

Производствените линии, които потенциално са били засегнати от софтуерния проблем, включват тези на Boeing 787 Dreamliner North Charleston и 777X Composite Wing Center, писа Seattle Times.

Кибератака, извършена миналата година, компрометира системите на компании като FedEx и Nissan Motor, както и части от британската Национална здравна система.

Книжата на Boeing записаха под 1% ръст на цената си, която достигна 321,55 долара по време на късната търговия.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още