IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската Endava придобива американската Levvel

С този ход британският технологичен играч си осигурява по-лесна експанзия в САЩ

14:22 | 02.04.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Британският доставчик на технологични услуги Endava обяви, че е придобил американската технологична компания Levvel.

В съобщение до медиите от Endava, която оперира и в България, посочват, че обединяването ще ускори плановете ѝ да разшири бизнеса си в САЩ, тъй като Levvel е базирана в Шарлот, Северна Каролина. Освен това ще увеличи достъпа до клиенти в основните пазарни сектори, в които оперира придобитата фирма – плащания и финансови услуги, логистика/мобилност и TMT.

Финансовите параметри на сделката не се споменават.

Освен в Шарлот, Levvel разполага с офиси в Ню Йорк, Роли, Атланта, и Монтерей, Мексико. Тя предлага възможности за дигитална трансформация, включващи Agile и облачни решения, DesignOps стратегии, системи за проектиране, планиране на автоматизация, корпоративна архитектура и други. Компанията има 172 оперативни служители, допълва прессъобщението.

Levvel е сключила партньорства с редица големи платформи за облачни услуги и технологии за дигитална трансформация. В списъка попадат имена като Amazon Web Services, Azure, Google, Hashicorp, IBM и Red Hat.

Освен това работи с нови доставчици на финансови услуги като Early Warning (Zelle), The Clearing House, Finxact и Plaid.

По думите на главния изпълнителен директор на Endava Джон Котерел Levvel разполага със силен ръководен екип, който ще помогне за експанзията на бизнеса в САЩ. Освен това двете компании имат сходен подход към дигиталната трансформация.

Крис Харт, изпълнителният директор на Levvel, пък отбелязва, че клиентите на компанията ще получат достъп до глобална платформа с обхват в Съединените щати, Латинска Америка и Европа.

Към края на 2020 г. Endava разполагаше със 7464 служители, които работят в офиси в Северна Америка, Европа и Австралия. Компанията има развойни центрове в България, Румъния, Сърбия, Молдова, Северна Македония, Словения, Босна и Херцеговина, Аржентина, Венецуела, Уругвай и Колумбия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още