IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Британската компания Quindell обмисля листване в САЩ

Фирмата получи отказ за листване в най-високия сегмент на борсата в Лондон

18:08 | 21.08.14 г.
Британската компания Quindell обмисля листване в САЩ

Quindell, британска IT компания, предоставяща аутсорсинг и консултантски услуги, твърди, че проучва възможности за листване на борсата в САЩ и няма да кандидатства веднага за листване в най-високия сегмент на борсата в Лондон, предава Ройтерс.

Цените на акциите на компанията отчитат спад със 70 на сто през последните четири месеца, след като базираната в САЩ компания Gotham City Research повдигна въпроси относно нейния приходен модел и качеството на печалбата.

"Това, че може да не се листнем на борсата във Великобритания в близко бъдеще, не означава, че няма да опитаме в САЩ. Разглеждаме всички възможности“, коментира председателят на Quindell Робърт Тери.

През юни компанията заяви, че нейното заявление за листване на премиум сегмента на Лондонската фондова борса е отхвърлено.

Quindell, чиято пазарна стойност възлиза на 920 млн. паунда (1,5 млрд. долара), твърди, че не е изпълнила правилото, че бизнесът ѝ не трябва да е претърпял съществена промяна в мащаба или операциите през предходните три години.

Акциите на Quindell, които са предложени на Алтернативния инвестиционен пазар в Лондон (AIM) отчитат спад с 8,8% в цените си до 191,9 пенса, след като компанията обяви резултатите си за първото полугодие. През последните два дни обаче цените на акците отбелязват скок с повече от 25%.

Quindell води съдебно производство срещу Gotham City Research и срещу блогър, за който твърди, че е разпространил клевети за нея. По думите на Тери Quindell иска парична компенсация, размерът на която все още не е уточнен.

"Ние искаме обезщетение за щетите, които се опитаха да нанесат на бизнеса ни и разбира се за тези, които нанесоха на цената на акциите в краткосрочен план“, коментира той.

Компанията, чиито клиенти са British American Tobacco и ING Groep NV, отчита печалба преди облагането с данъци в размер на 153,7 млн. паунда за първата половина на годината. Приходите на компанията са нараснали повече от два пъти до 357,3 млн. паунда.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:21 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още