IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет е предложил на Uber инвестиция от 3 млрд. долара

Преговорите обаче са достигнали задънена улица

09:13 | 31.05.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът Уорън Бъфет е предложил да инвестира 3 млрд. долара в Uber Technologies по-рано тази година, но преговорите са се провалили заради несъгласие по условията на сделката, пише Bloomberg, позовавайки се на анонимни източници.

Компанията на Бъфет Berkshire Hathaway е щяла да предостави конвертируем заем на Uber, който е целял да предпази инвестицията му, ако компанията за споделени пътувания се изправи пред финансова криза, посочва медията.

Главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи е предложил да намали размера на сделката до 2 млрд. долара, давайки на Бъфет по-малък дял в компанията. Споразумението се е провалило, след като двете страни не са се разбрали за условията, коментира запознат източник.

Преди CNBC Бъфет коментира, че „някои от написаните подробности не са верни“, но потвърди, че Berkshire е водила преговори с Uber.

В интервю за CNBC Косрошвахи също потвърди, че Uber е водила преговори с Бъфет, но допълни, че не смята, че „отразеното е напълно вярно“.

Запитан дали преговорите ще бъдат подновени, Косровшахи заяви, че това „винаги е възможно“ и той ще приветства всеки вид диалог с Бъфет.

Представител на Бъфет не е отговорил веднага на запитванията за коментар. Говорител на Uber пък е отказал да дава коментари по темата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още