IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бъфет увеличава дела си в Apple

Неговата компания Berkshire Hathaway е придобила около 75 млн. акции на технологичния гигант

09:52 | 04.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Wall Street може да е имал притеснения за Apple преди компанията да обяви най-новия си финансов отчет, но един от най-големите акционери в технологичната компания – Уорън Бъфет, не е имал такива, коментира CNBC.

През първото тримесечие компанията на Бъфет Berkshire Hathaway е придобила около 75 млн. акции в Apple. Това е допълнение към общо 165,3 млн. акции, които Berkshire вече притежаваше в концерна към края на 2017 г.

„Това е една невероятна компания“, коментира Бъфет. „Мисля, че Apple печели близо два пъти повече от втората най-печеливша компания в САЩ“.

Бъфет разкри придобиването на допълнителните акции от Apple точно преди годишната среща на акционерите на Berkshire Hathaway в Омаха, където 40 хил. акционери ще се съберат този уикенд.

Ангажиментът на Бъфет към Apple през последните две години изненада мнозина, като се има предвид неговата история с компании от технологичния сектор, пише Ройтерс.

Първоначалната инвестиция на Berkshire в Apple беше малка, но с по-късните придобивания на акции делът на компанията нарасна до 240,3 млн. акции, които са на стойност 42,5 млрд. долара.

Милиардерът инвеститор наскоро продаде неуспешната си инвестиция в International Business Machines по същото време, по което купи акции в Apple.

Бъфет поздрави главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук и предположи, че той разглежда Apple повече като потребителска компания, а не просто като фирма, родена в Силициевата долина.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:13 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още