IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българо-холандският стартъп LogSentinel набра 1 млн. евро капитал

Средствата са от фонда за рисков капитал Eleven

13:17 | 25.11.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: LogSentinel Facebook page</em></p>

Снимка: LogSentinel Facebook page

Българо-холандският стартъп LogSentinel, предлагащ решения в областта на сигурността, набра 1 млн. евро капитал в рамките на втория си инвестиционен кръг досега, съобщава компанията на уебсайта си.

„LogSentinel набра 1 млн. евро, за да разшири пазарните си възможности, така че компанията да се заеме с информационната сигурност на напълно ново глобално ниво“, посочва фирмата в изявлението си. „В инвестиционния кръг LogSentinel също така получи и значителна подкрепа от бизнес лидери, които наистина вярват в мисията и технологията на LogSentinel”.

Средствата са от фонда за рисков капитал Eleven.

Планът на LogSentinel е да направи бърза експанзия на световния пазар, като се фокусира върху трите основни бизнес вертикали, по които работи до момента – финтех решения, решения, свързани с технологиите в здравеопазването и ползвани от правителствата технологии. И трите области са свързани със съхраняването на чувствителни данни, а мисията на компанията е да ги опазва чрез своите решения.

„Инвестицията от Eleven ще ни отведе на следващото ниво – ще ни даде възможност да разширим екипа си и да положим още повече усилия да сме напред на пазара с нашите наистина иновативни продукти и функции“, коментира главният изпълнителен директор на LogSentinel Божидар Божанов.

Историята на компанията е свързана с инвестиция от 100 хил. евро, благодарение на която през 2017 г. LogSentinel пусна решение за опазване на ключови системи, подсигурено с блокчейн технологии. Въпросното решение пази данните от вътрешни атаки и нетипично поведение.

В края на 2018 г. стартъпът пусна ново решение – SentinelDB, което определя като „най-сигурната база данни на пазара“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:19 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още