Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Българската финтех компания phyre набра 1,55 млн. евро

New Vision 3 и БАКБ водят инвестиционния рунд

Българската финтех компания phyre набра 1,55 млн. евро

Снимка: phyre България Facebook page

Българската финтех компания phyre е завършила успешно инвестиционен кръг за 1,55 млн. евро, обяви тя в съобщение до медиите.

Този кръг на финансиране е воден от рисковия инвеститор New Vision 3, както и от Българо-американската кредитна банка (БАКБ).

Плановете са средствата да бъдат използвани за развитие на платформата ѝ за разплащания и финансови услуги, включваща дигитален портфейл.

Още по темата

В отделно съобщение БАКБ обяви, че придобива 8,7% от капитала на phyre, след като 12 март е сключила споразумение за записване на новоиздадени акции от капитала на дружеството.

“Да изберем инвестиционни партньори, с които споделяме обща визия и ценности, е дори по-важно от финансовата страна. Убеден съм, че с доказания успех на New Vision 3 да развива и разраства компании и със солидния опит на БАКБ в корпоративното и банкирането на дребно, ще бъдем в много по-силна позиция в осъществяването на мисията на phyre – да помогнем на нашите потребители да извършват сигурни разплащания с лекота и да управляват свободно финансите си от телефона си”, коментира съоснователят и главен изпълнителен директор на phyre Константин Джелебов.

Благодарение на своето партньорство с дружеството за електронни пари Paynetics, phyre предлага комбинация от софтуер като услуга (SaaS), финансови и платещни операции като услуга (BaaS), както и гама от услуги с добавена стойност, насочени към търговците.

По същество phyre дава шанс на големи компании да дават на своите потребители възможност да ползват дигитален портфейл, както и финансови услуги.

По думите на Константин Петров от New Vision 3 инвестицията във phyre е свързана с факта, че финтех пазарът е залегнал в инвестиционната стратегия на фонда, който смята, че дигиталните портфейли и разплащания са една от най-бързо развиващите се ниши в момента.

„Предстои революция в разплащанията. Те трябва да станат мигновени“, коментира председателят на Надзорния съвет на БАКБ Цветелина Бориславова, допълвайки, че банката има амбиции да навлезе на този пазар, ето защо се е насочила към тази инвестиция.

Phyre е основана през 2017 г. от Константин Джелебов и от серийните предприемачи Валери Вълчев и Иво Георгиев.  

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Huawei иска отлагане на решението на Великобритания да я отстрани от 5G мрежата