IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската IT компания ScaleFocus отваря развоен център в Бургас *

По проекти за САЩ и Европа се откриват 60 нови работни места, инвестицията през първите шест месеца ще е 500 хил. лева

09:15 | 09.05.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;ScaleFocus</em></p>

Снимка: ScaleFocus

Българската технологична компания ScaleFocus отваря нов развоен център - в Бургас. До края на 2018 г. се планира да бъдат открити 20 нови работни места там, а до края на 2019 г. – още 40. 

Компанията ще вложи през първите 6 месеца около 500 хил. лева в новия център, поясниха от ScaleFocus за Investor.bg. 

Клиентите на фирмата са от САЩ и Европа. Това заяви Пламен Цеков, изпълнителен директор на ScaleFocus, след среща с кмета на града Димитър Николов, информира компанията. 

Търсят се софтуерни инженери с разнороден опит и умения, както и лидер, който дългосрочно да оглави бургаското представителство.

След София и Пловдив компанията се спира на Бургас преди всичко заради потенциала за развитие на работни кадри. "Виждаме ентусиазиран талант, който е готов да се развива, ако предоставим правилните условия за работа и най-вече интересни и сложни за реализация проекти. Изключително добрата работа с кмета и общината през последните години ни зарежда с позитивизъм и желание да инвестираме в града. Срещнахме и не малка подкрепа и желание за работа от местния бизнес. Силно и тясно сътрудничество с университетите и гимназиите в града са също огромен фактор. Те ни показаха младия талант, на който си струва да му бъде даден шанс за развитие в родното място. Не на последно място окомплектоването на Бургас като динамичен град с развиващ се бизнес и страхотна инфраструктура през последните години", поясняват от компанията пред Investor.bg.

В София е съсредоточен и административният капацитет на компанията (маркетинг, продажби, човешки ресурси и т.н.), докато в Пловдив и Бургас се извършват основно развойни дейности. Бургас ще последва примера на офиса в Пловдив, където специалистите работят заедно с други свои колеги от София по общи проекти. 

ScaleFocus предлага средните и над средните заплати за индустрията. "Не целим да има осезаема разлика между заплатите на качествените кадри в Бургас и в София", казват от компанията пред Investor.bg.

Изборът е резултат и от доброто партньорство с община Бургас и институциите. Компанията има за цел чрез присъствието си в града да подпомогне местната IT общност със знания и опит. Това ще се случи посредством периодични събития - технологични разговори и „Java beer“ вечери, на които софтуерните инженери ще се запознават с новостите в програмните езици и технологии.

От началото на годината компанията е част от комитета за откриване на новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която специалисти от ScaleFocus ще преподават.   

*Допълнено с мнението на компанията

IT индустрията може да задържи талантите в България, категоричен е Пламен Цеков.

От ScaleFocus са поканили своите служители, родени в Бургас, да се завърнат на родното си място и да работят от там. Близо дузина са проявили интерес, включително такива, които не са родом от града, но предпочитат по-спокоен начин на живот.    

Бургас е третият развоен център на компанията след тези в София и Пловдив.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:05 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
johnnyBravo
преди 5 години
Браво, не е трудно нали? Защо трябва всичко да е в София.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още