Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Българската Tiger Technology привлече 4,5 млн. лева финансиране

Компанията планира разрастване на бизнеса и развитие на един от продуктите си

Българската Tiger Technology привлече 4,5 млн. лева финансиране

Снимка: Endeavor

Българската софтуерна компания Tiger Technology привлече 4,5 млн. лева финансиране, съобщават от Endeavor, част от чиято глобална мрежа е дружеството.

Компанията, основана от Александър Лефтров, планира да ползва средствата за разрастване на бизнеса си и за развитието на новия си продукт Tiger Bridge.

В кръга участват частни инвеститори – бизнес ангели, сред които се нареждат Любомир Минчев, който е част от борда на българския филиал на Endeavor, както и основател и главен изпълнителен директор на Telelink Holdings, и предприемачът Димитър Рачев.

Транзакта е била консултант по сделката.

Tiger Technology е разработчик на система за управление на данни, файлове и работни процеси. Сред клиентите ѝ са едни от най-големите организации в медийната индустрия, включително NBC Universal, Financial Times и Kodak. Българската компания предлага софтуерни и хардуерни решения и в ИТ сферата, както и в областта на наблюдението.

Най-новият ѝ проект носи името Tiger Bridge и позволява свързването на локални и облачни файлови структури по начин, който предоставя възможност за изграждане на ефективни хибридни процеси. Tiger Bridge е продукт, ползван от компании като HP, Amazon Web Services, IBM и Microsoft.

В интервю за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria през миналия октомври Лефтеров заяви, че поддържа връзка със заинтересовани инвеститори. Тогава той уточни, че компанията има инвестиционен план за сумата от 3 млн. евро за разработката на Tiger Bridge.

„В зависимост от това как сработи планът, е възможно следващо инвестиране. В процес на регистриране сме на дъщерна компания в САЩ, също и в Азия, въпреки че тя е франгментиран пазар“, коментира тогава основателят на Tiger Technology. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
0
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
В днешните времена на глобални пазари във дигиталното пространство, ограниченията за предлагане на IT продукти са все по-малко! Дали обаче това е достатъчно за свободното действие на търсенето и предлагането, дали можем да предложим конкурентен и адекватен продукт и какви са реалните условия? Това са въпроси, за които оптимизмът е задължителен при подобни начинания! Дано резултатите да са положителни!

Още от Новини
Приходите на Oracle надминаха прогнозите на Wall Street