IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Българската Tiger Technology привлече 4,5 млн. лева финансиране

Компанията планира разрастване на бизнеса и развитие на един от продуктите си

14:33 | 13.06.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Endeavor</em></p>

Снимка: Endeavor

Българската софтуерна компания Tiger Technology привлече 4,5 млн. лева финансиране, съобщават от Endeavor, част от чиято глобална мрежа е дружеството.

Компанията, основана от Александър Лефтров, планира да ползва средствата за разрастване на бизнеса си и за развитието на новия си продукт Tiger Bridge.

В кръга участват частни инвеститори – бизнес ангели, сред които се нареждат Любомир Минчев, който е част от борда на българския филиал на Endeavor, както и основател и главен изпълнителен директор на Telelink Holdings, и предприемачът Димитър Рачев.

Транзакта е била консултант по сделката.

Tiger Technology е разработчик на система за управление на данни, файлове и работни процеси. Сред клиентите ѝ са едни от най-големите организации в медийната индустрия, включително NBC Universal, Financial Times и Kodak. Българската компания предлага софтуерни и хардуерни решения и в ИТ сферата, както и в областта на наблюдението.

Най-новият ѝ проект носи името Tiger Bridge и позволява свързването на локални и облачни файлови структури по начин, който предоставя възможност за изграждане на ефективни хибридни процеси. Tiger Bridge е продукт, ползван от компании като HP, Amazon Web Services, IBM и Microsoft.

В интервю за предаването UpDate по Bloomberg TV Bulgaria през миналия октомври Лефтеров заяви, че поддържа връзка със заинтересовани инвеститори. Тогава той уточни, че компанията има инвестиционен план за сумата от 3 млн. евро за разработката на Tiger Bridge.

„В зависимост от това как сработи планът, е възможно следващо инвестиране. В процес на регистриране сме на дъщерна компания в САЩ, също и в Азия, въпреки че тя е франгментиран пазар“, коментира тогава основателят на Tiger Technology. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Whitestar
преди 4 години
В днешните времена на глобални пазари във дигиталното пространство, ограниченията за предлагане на IT продукти са все по-малко! Дали обаче това е достатъчно за свободното действие на търсенето и предлагането, дали можем да предложим конкурентен и адекватен продукт и какви са реалните условия? Това са въпроси, за които оптимизмът е задължителен при подобни начинания! Дано резултатите да са положителни!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още