IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български предприемач има шанс да спечели финансиране от Ричард Брансън

Николай Пирянков участва със свой проект в конкурс на основателя на Virgin Group

13:25 | 11.06.15 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Rare Pink</em></p>

Снимка: Rare Pink

Български предприемач, базиран в Лондон, се класира напред в конкурс за финансиране на стартиращи компании и може да получи рекордна инвестиция от до 1 млн. лири лично от милиардера Ричард Брансън, съобщават от компанията му.

Този шанс се падна на Николай Пирянков и фирмата му за бижута Rare Pink. Тя се нарежда сред 32-та полуфиналиста в състезанието Pitch to Rich.

В рамките му са кандидатствали общо 2500 фирми, а за гласуването на публиката остава по-малко от една седмица.

Пирянков е израснал в Южна Африка, но завършва образованието си във Великобритания. Веднага след като завършва университет, той основава Rare Pink. Миналата година компанията печели приза “Новак на годината” на годишните награди на Британската бижутерийна асоциация.

Целта на предприемача е да събере инвестиции за развитието на своя проект, който се бори с голямата конкуренция на Острова и се насочва към огромни пазари като Китай и САЩ.

Стъпка в тази посока се оказва участието в Pitch To Ritch, който стартира през март тази година. 2408 млади компании подадоха заявка за участие в конкурса, а 32-та полуфиналиста бяха избрани от специално жури.

На 16-и юни ще станат ясни и самите финалисти, които ще се включат в големия финал. Той представлява представяне на живо пред Ричард Брансън и екипа му. Ще бъде дадена и награда на публиката, но големият приз от Брансън за всички компании, класирали се на първи места в категориите, е разпределяне на общо 1 млн. лири под формата на директни инвестиции, маркетингови бюджети, менторство и подкрепа от Virgin. 

Всички желаещи могат да подкрепят Николай Пирянков и екипа на Rare Pink за класирането в категория „избор на публиката“ на http://www.virginmediabusiness.co.uk/pitch-to-rich/grow/rare-pink/ до 16 юни.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:11 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 5 rate down comment 0
bgMan
преди 8 години
Поредният преуспял в чужбина българин.Ами да ги подкрепим на посочения линк.Аз вече го направих.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още