IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Български стартъпи могат да кандидатстват до 17 юни в Elevator Lab

Във второто издание на конкурса ще се включат иновативни компании от осем страни в региона на Централна и Източна Европа

17:32 | 03.04.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Българските стартъпи могат да кандидатстват до 17 юни в Elevator Lab – най-големия финтех акселератор в Централна и Източна Европа.

Те могат да представят своите иновативни идеи и решения в сферата на анализ на данни, корпоративно банкиране, инвестиционни технологии, ново потребителско преживяване в офиса, отворено банкиране и технологии, свързани с регулациите, съобщиха от Райфайзенбанк (България).

Победителят в регионалното предизвикателство ще бъде определен в началото на месец юли, когато на специална церемония най-добрите пет проекта ще бъдат представени от авторите си пред журито на Elevator Lab Challenge в България.

Българският победител ще получи „уайлд кард“ за директно участие в полуфиналната фаза на глобалното съревнование с компании от цял свят – Elevator Lab.

Това открива отлични шансове за място във финалните топ 15 във Виена през септември 2018 г. и възможност иновацията на българска компания да стане достъпна за всички клиенти на Групата Райфайзен в ЦИЕ.

Освен право на участие в глобалното състезание, българският победител получава и парична награда от 5 хиляди евро.

Иновативните идеи и решения на българските финтех стартъпи ще се оценяват от авторитетни лидери с богат опит в сферата на банковото дело и новите технологии:  Оливер Рьогл, председател на управителния съвет на Райфайзенбанк (България), Ани Ангелова, изпълнителен директор, Недялко Михайлов, член на ръководството на банката, Максимилиан Шаусбергер, ръководител на програмата Elevator Lab, РБИ, Калин Димчев, изпълнителен директор на Майкрософт Балкани, Светлин Наков, съосновател на СофтУни, Атанас Райков, директор “Бизнес развитие” на Viber за ЦИЕ и страните от ОНД и директор в Телеком партньорства Viber, и Тодор Брешков, съосновател и партньор в Launchub Ventures.

В първото издание на глобалната програма кандидатстваха 336 проекта от 56 държави, сред които и осем български.

През тази година общо осем дъщерни банки от групата на Райфайзенбанк Интернешънъл (РБИ) в Централна и Източна Европа ще излъчат представители от своите пазари за глобалния акселератор – освен в България, регионални надпревари ще се проведат в Албания, Беларус, Косово, Румъния, Русия, Сърбия и Словакия.

Това превръща предизвикателството в най-големия финтех акселератор в региона.

Второто издание на глобалната инициатива Elevator Lab започва на 1 май 2018 г.

Пилотните проекти, разработени с петте победителя от първото издание на надпреварата, в момента са във фаза внедряване или финално тестване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:20 | 03.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още