IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Call of Duty" отново тласка Activision Blizzard нагоре

Печалбата на компанията за първото тримесечие надмина очакванията на пазара

13:44 | 04.05.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Разработчикът на игри Activision Blizzard отчете печалба за първото тримесечие, която надмина прогнозите на Wall Street. Резултатите на компанията са насърчени от скока на продажбите на нейния блокбъстър „Call of Duty”, предава Ройтерс.

Компанията заяви, че приходите от високомаржовия ѝ дигитален бизнес са нараснали с 13 на сто до 1,21 млрд. долара.

Activision, която стои зад популярни франчайзи като „Destiny” и „Skylanders”, прогнозира, че коригираната ѝ печалба за 2018 г. ще бъде 2,51 долара на акция, а приходите – 7,48 млрд. долара.

Анализаторите очакваха печалба от 2,61 долара на акция и 7,51 млрд. долара.

За текущото тримесечие компания прогнозира 1,35 млрд. долара коригирани приходи и 31 цента на акция печалба. С това обаче не отговори на средната прогноза на анализаторите за 1,49 млрд. долара приходи и печалба от 47 цента на акция.

Книжата на Acitivision загубиха близо 13 на сто от стойността си от 9 март насам, изтривайки близо 7,5 млрд. долара от пазарната капитализация.

Печалбата на фирмата нарасна до 500 млн. долара, или 65 цента на акция, през тримесечието, завършило на 31 март, от 426 млн. долара, или 56 цента на акция, година по-рано.

Като се изключат някои елементи, компанията е спечелила по 38 цента на акция, изпреварвайки средната прогноза на анализаторите за 35 цента на акция.

Общите коригирани приходи са скочили до 1,38 млрд. долара от 1,20 млрд. долара.

Още новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още