Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Цената на акциите на Apple ще расте по-бързо от икономиката на САЩ

Високата капитализация на компанията е напълно оправдана, твърди главният инвестиционен директор на Plimuri Group

Цената на акциите на Apple ще расте по-бързо от икономиката на САЩ

Снимка: Shawn Koh/Bloomberg

Пазарната капитализация на Apple ще продължи да расте отвъд границата от 3 трлн. долара, която премина за кратко в понеделник, твърди главен инвестиционен директор, според когото оценката на акциите е оправдана, пише CNBC.

Патрик Армстронг, главен инвестиционен директор на Plurimi Group, очаква цената на книжата на Apple да продължи да расте по-бързо от икономиката като цяло. Международният валутен фонд очаква американската икономика да нарасне с 5,2% през 2022 г., а световната икономика – с 4,9%.

„Не мисля, че ще е акция, чиято цена ще се удвои много бързо“, коментира Армстронг пред CNBC, но допълва, че ще „расте по-бързо от икономиката“.

Още по темата

През август 2019 г. Apple стана първата публична американска компания, която достигна 1 трлн. долара оценка, а пазарната ѝ капитализация се утрои за по-малко от четири години.

„Apple е изключително положителна компания що се отнася до генерирането на паричен поток, печалба, пазарен дял, марж на печалбата. Тя е почти идеална, ако гледате всички тези метрики“, посочва Армстронг.

Microsoft е оценена на 2,5 трлн. долара, а Amazon и компанията майка на Google – Alphabet, са с оценка 1,75 трлн. долара. Някои анализатори поставиха въпроса дали Apple е надценена, но според Армстронг пазарната капитализация на производителя на iPhone не е толкова „завишена“, колкото на някои други компании.

Амрстронг твърди, че е продал акции на Apple миналия февруари, преди да се сдобие с още по време на спада през декември.

Въпреки това не всички са такива оптимисти за Apple в момента.

Ема Уол, ръководител инвестиционни анализи и проучвания в Hargreaves Lansdown, коментира, че сега вероятно не е времето инвеститорите да купуват акции от Apple или Tesla.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Нидерландски регулатор глоби Apple 5 млн. евро