IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четирима българи са финалисти в класацията New Europe 100

За трета поредна година класацията поставя във фокуса на вниманието иновациите в Централна и Източна Европа

21:10 | 15.11.16 г.
<p>
	<em>Снимка: pixabay.com</em></p>

Снимка: pixabay.com

Четирима българи се класираха сред финалистите в третото издание на класацията New Europe 100, която ежегодно поставя във фокуса на вниманието иновациите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ). Класацията се организира от Res Publica, Google, Международния Вишеградски фонд и Financial Times в сътрудничество с много други институции в ЦИЕ.

Отличените българи са Атанас Киряков, изпълнителен директор на Ontotext, чиито продуктите се използват от BBC, British Museum и големи търговски компании; заместник-кметът на Пловдив Стефан Стоянов, въвел програмата Монтесори в детски градини и други образователни проекти; и Антон Ценов и Николай Андонов, основатели на платформата за обучение и теренинги на млади предприемачи Start it Smart.

Част от проектите на финалистите пък включват ссофтуер за управление на безпилотни автомобили, компания за телемедицина в подкрепа на бременните жени и приложение за съобщения със жестомимична анимация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.

Последна актуализация: 21:13 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още