IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Четирима са арестувани след разследване за изнасяне на информация от HBO?

Индийски партньор на кабелната мрежа твърди, че според властите става дума за негов технологичен доставчик

08:55 | 16.08.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Game of Thrones Facebook page</em></p>

Снимка: Game of Thrones Facebook page

Дистрибутор, който е партньор на HBO в Индия, обяви, че полицията може да е открила източника на изтичането на информация, който е довел до пускането на неизлъчен епизод на сериала “Игра на тронове” онлайн, пише Bloomberg.

Властите са информирали Star India, че четирима души, свързани с неин технологичен доставчик, са арестувани по случая, обяви компанията в изявление. Доставчикът, Prime Focus Technologies, не е открит за коментар извън работно време.

Кабелната мрежа HBO на Time Warner обяви изтичането на информация по-рано този месец и разследва кибератака срещу компютърните ѝ системи. Всичко това е част от нарастващата тенденция за киберпрестъпления, насочени срещу холивудските студия, и изискването на откупи в замяна на присвоената интелектуална собственост.

“Това е първият път в историята на Star India, в който се случва подобен инцидент”, обяви компанията, която е собственост на 21st Century Fox. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:53 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още