IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco и Ericsson сключиха технологично и бизнес партньорство

Двете компании очакват да генерират допълнително по 1 млрд. долара приходи до 2018 г.

17:45 | 09.11.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на мобилно оборудване Ericsson и американският производител на мрежови устройства Cisco Systems обявиха, че са сключили споразумение за технологично и бизнес партньорство, което ще доведе до генерирането на допълнителни 1 млрд. долара за всяка от компаниите до 2018 г., предава Ройтерс.

Ericsson разкри, че ще насърчи дейността ѝ, най-вече в областта на професионалните услуги, софтуера и препродажбата на продуктите на Cisco.

“Ние сме номер едно в света на безжичните услуги“, коментира главният изпълнителен директор на Ericsson Ханс Вестберг пред Ройтерс. „В момента Cisco е номер едно в света, ако говорим за IP рутери. Заедно можем да създадем иновативни решения“.

В изявлението си двете компании посочват, че заедно ще предлагат рутери, центрове за данни, облачни и мобилни услуги, възможности за управление и контрол, както и такива за предоставяне на глобални услуги.

"Стратегическото партньорство ще бъде ключов двигател на растежа и стойността през следващото десетилетие“, посочват фирмите.

Ericsson очаква съвместната работа да доведе до годишни разходи от 1 млрд. шведски крони (115 млн. долара) през 2018 г. във връзка с партньорството и обяви, че ще продължи да проучва бъдещи възможности за допълнителна съвместна работа със Cisco.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още