IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco надмина прогнозите за печалбата си

Компанията обяви обратно изкупуване на акции за 15 млрд. долара

09:31 | 11.02.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Производителят на мрежово оборудване Cisco Systems отчете по-висока печалба за тримесечието от очакваното, подпомогнат от по-голямото търсене на неговите рутери и продукти за сигурност. Освен това компанията разшири своята програма за обратно изкупуване на акции с още 15 млрд. долара до 97 млрд. долара, предава Ройтерс.

Акциите ѝ скочиха с 5,1% в следборсовата търговия в сряда.

Резултатите са добър знак за инвеститорите, след като акциите на редица технологични компании потънаха през последните няколко дни заради разочароващите прогнози за продажби, включително тези на LinkedIn и Tableau Software.

Cisco се насочва към висок клас суичове и рутери и инвестира в нови продукти, като софтуер за анализ на данни и базирани в облака предложения за центрове за данни.

Приходите на компанията от бизнеса с рутери скочиха с 5% до 1,85 млрд. долара през второто тримесечие, което приключи на 23 януари.

Тези от суичовете обаче спаднаха с 4% до 3,48 млрд. долара. Бизнесът с продукти за сигурност отбеляза 11% ръст на приходите до 462 млн. долара. Общите приходи се увеличиха с 2 на сто до 11,8 млрд. долара.

Нетната печалба скочи до 3,1 млрд. долара, или 62 цента на акция, от 2,40 млрд. долара, или 46 цента на акция. Като се изключат някои елементи, компанията спечели по 57 цента на акция, надминавайки очакванията на анализаторите за 54 цента на акция според Thomson Reuters I/B/E/S.

Компанията прогнозира коригирана печалба за третото тримесечие в размер на 54-56 цента на акция и ръст на приходите в диапазона между 1 и 4%. Средната прогноза на анализаторите за третото тримесечие беше за 55 цента на акция и приходи в размер на 12,02 млрд. долара.

 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:56 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още