IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco прогнозира първи спад на годишните приходи от три години

Бизнес условията до голяма степен следват развитието на пандемията, твърди главният изпълнителен директор Чък Робинс

12:35 | 14.05.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Производителят на мрежово оборудване Cisco Systems отчете по-ниски тримесечни приходи от продажби и прогнозира първия спад на годишните си приходи от три години, позовавайки се на икономическата несигурност заради пандемията на коронавируса, която засегна основния ѝ бизнес със суичове и рутери, пише Wall Street Journal.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания отчете 7,5% спад на приходите за тримесечието до април заради по-ниските продажби на основния ѝ бизнес с инфраструктурни платформи.

„Сигурен съм, че Cisco е устойчива и сме създадени така, че да издържим, независимо от това, което бъдещето носи“, коментира главният изпълнителен директор Чък Робинс пред анализатори.

Робинс твърди, че някои потребители са заявили, че насочването към работа от вкъщи е послужило като „пробуждане“ за нуждата за ъпдейтване на технологиите им, което може да даде добри резултати за Cisco.

Приходите от бизнеса с приложения, който включва и видеоконферентните услуги, са се свили с 5% до 1,36 млрд. долара.

Междувременно приходите от малкия, но бързо развиващ се сегмент, са се увеличили с 6% до 776 млн. долара.

9% е ръстът на печалбата за тримесечието до 2,77 млрд. долара, или 65 цента на акция. На коригирана база печалбата се е увеличила до 79 цента на акция от 78 цента на акция година по-рано.

Главният финансов директор Кели Крамър заяви, че компанията е била изправена пред производствени предизвикателства и ограничения, свързани с компонентите, заради пандемията.

Робинс коментира, че бизнесът условията до голяма степен отразяват развитието на пандемията – представянето е било над очакванията за март, но през април е имало забавяне, докато страните са почнали да налагат блокади, за да се борят с разпространението на коронавируса.

За текущото тримесечие Cisco очаква да генерира между 57 и 62 цента на акция печалба, или 72-74 цента на акция коригирана печалба, докато приходите ще се свият с 8,5 до 11,5%. Анализаторите очакват 62 цента на акция печалба, или 71 цента коригирана, при 12,07 млрд. долара приходи, което представлява около 10% спад.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още