IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco Systems съкращава 310 души в централата си в Сан Хосе

Решението е част от трансформацията на бизнеса на фирмата

17:08 | 27.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американският технологичен гигант Cisco Systems обяви, че ще съкрати около 310 работни места в централата си в Сан Хосе, Калифорния, пише Bloomberg.

Производителят на мрежови компоненти иска да не е толкова зависим от приходите си от скъпото висококачествено оборудване, от което някои клиенти се отказват, ето защо насочва фокуса си към софтуера и услугите. Компанията има повече от 73 хил. служители според данни на Bloomberg.

„Cisco редовно оценява бизнеса си и винаги ще прави промени, необходими за ефективното управление на нашето портфолио и за предоставянето на повече стойност за нашите клиенти и акционери“, написа компанията в изявление.

„В резултат, това може да означава реорганизация в някои области, така че да можем да инвестираме в други, като сигурността, центровете за данни/облака и мрежите“, допълват от Cisco. 

Припомняме, че последният отчет на компанията предизвика известни опасения у инвеститорите и анализаторите относно това дали Cisco ще успее да се трансформира успешно и не толкова болезнено. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:42 | 08.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още