IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cisco започва нов кръг на съкращения на служители

Компанията не разкрива колко души ще бъдат засегнати

21:54 | 28.02.20 г.
<p>
	<em>Снимка: David Paul Morris/Bloomberg</em></p>

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Cisco Systems започна нов кръг на съкращения на работни места, докато производителят на телекомуникационно оборудване е изправен пред преспективите за забавяне на ръста на продажбите заради несигурността около глобалната икономика, пише Wall Street Journal.

Пред изданието компанията посочва, че съкращенията са „част от продължаващия процес по привеждане на инвестициите и ресурсите ни в съответствие с развиващите се нужди на нашите клиенти и партньори“.

Компанията, която има около 75 хил. служители, отказва да сподели колко души обхващат плановете и на какви позиции са те.

Cisco твърди, че ще компенсира работниците, които ще бъдат засегнати.

Базираната в Сан Хосе, Калифорния, компания този месец заяви, че очаква приходите ѝ да спаднат с между 1,5 и 3,5% през текущото тримесечие. Спадът ще е в допълнение на понижението с 3,5% на годишна база на приходите на компанията за фискалното второ тримесечие, което приключи на 25 февруари.

По това време Cisco заяви, че е започнала план за преструктуриране, който може да доведе до такси преди данъци в размер на 300 млн. долара. Около половината от сумата по думите на Cisco може да се плати през текущото тримесечие.

Cisco, подобно на други технологични компании, твърди, че е наясно с потенциалното влияние на епидемията на коронавируса върху бизнеса ѝ. Apple и Microsoft са сред технологичните гиганти, които също предупредиха, че случващото се ще повлияе на прогнозите им.

Съкращенията в Cisco се случват в момент, в който компанията променя фокуса на продажбите си – от хардуер като сървъри, рутери и друго оборудване, към софтуерни услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:01 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още