IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coca-Cola открива развоен център за информационни технологии в София

Звеното е част от световната структура за информационни технологии на компанията

15:37 | 18.01.18 г. 1
<p>
	<em>Желязко Петров. Снимка: Coca-Cola</em></p>

Желязко Петров. Снимка: Coca-Cola

Coca-Cola открива развоен център за информационни технологии в София, съобщиха от компанията. В него ще се предоставят високоефективни бизнес решения за дружествтото на глобално ниво със силен фокус върху Европа, Близкия изток и Африка.

Основните сфери на дейност ще бъдат софтуерни решения за системен анализ и разработване на програми, анализ на данни, мобилни приложения, обучения, роботика, инфраструктурна и информационна сигурност, както и технологични решения за маркетингови, финансови и технически функции на компанията.

Звеното е част от световната структура за информационни технологии на Coca-Cola, която обединява 5 развойни центъра в САЩ, Мексико, Индия, Сингапур и Япония, уточняват от компанията,

Центърът за развитие в София ще бъде вторият по големина, обем на предоставяните услуги и брой служители в рамките на дружеството.

„Планираме да открием 130 работни места и ще предоставим на нашите служители възможности за обучение, развитие и кариерно признание. Искаме да привлечем в София млади студенти, опитни ИТ архитекти и висококвалифицирани талантливи хора, които ще имат възможността да създават интелигентни технологии на глобално ниво. Искаме да им предоставим възможности за успешна кариера в България, както и за сътрудничество с високо квалифицирани иновативни екипи от целия свят", коментира Желязко Петров, директор на развойния център за информационни технологии в София, цитиран в прессъобщението. 

Според него географското предимство, бизнес климатът, стабилното управление и поощренията за нови бизнеси, са сред основните плюсове на София като стратегическо място за бизнес.

„Партньори сме с българските офиси на водещи компании като SAP LAB, ATOS и Microsoft и планираме да разширим партньорската си мрежа през следващата година. Ние не решаваме технологични проблеми, а използваме технологиите, за да разрешаваме бизнес проблеми. Нашата мисия е да създадем гъвкавост и мащаб на бизнеса чрез най-съвременните цифрови платформи, за да можем да предоставим възможност на Coca-Cola и на партньорските ни компании да се възползват от най-добрите глобални услуги в сферата“, каза още Петров.

По данни на Coca-Cola дружеството в България осигурява 40% от работните места в сферата на производство на безалкохолни напитки и е пряк работодател на 2 100 души, като общото въздействие върху заетостта е 19 200 работни места, представляващо 0,6% от работната сила в страната.

През годините компанията е инвестирала над 550 млн. долара в българската икономика.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:48 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 5
majnata
преди 6 години
И какво общо може да има преобразователят за ръжда и препаратът за миене на тоалетни без четка , с информационните технологии ?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още