IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Comcast изненада приятно инвеститорите с отчета си

Компанията надмина очакванията, след като загуби по-малък брой абонати от предвиденото

17:10 | 23.01.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-големият американски доставчик на кабелни услуги Comcast Corp. отчете приходи и печалба за тримесечието, които надминаха очакванията на анализаторите. Компанията е успяла да загуби по-малък брой абонати от прогнозираното и е успяла да разрасне телевизионния си бизнес и този с тематични паркове, предава Ройтерс.

Книжата на базираната във Филаделфия компания повишиха стойността си с близо 3% преди старта на търговията. Comcast обяви още, че ще повиши дивидента си до 10%.

Приходите на компанията са скочили с 26,1% на годишна база до 27,85 млрд. долара през четвъртото тримесечие. На коригирана база приходите са достигнали 28,28 млрд. долара. Анализаторите очакваха сумата да е 27,55 млрд. долара според данни на Refinitiv.

Като се изключат някои елементи, Comcast е спечелила по 64 цента на акция, над средната прогноза за 62 цента на акция.

Нетната печалба е спаднала до 2,51 млрд. долара, или 55 цента на акция, от 15 млрд. долара, или 3,17 долара на акция, година по-рано, когато компанията се възползва от бонус от 12,7 млрд. долара заради данъчните промени в САЩ.

Компанията обяви, че е загубила 29 хил. видео потребители през тримесечието, което е по-малко от 33-те хил. миналата година, както и под очакваните от анализаторите 62 хил. според FactSet.

Приходите от видео сегмента са се свили с 1,6% до 5,58 млрд. долара на годишна база, докато американските потребители продължават да се отказват от по-скъпата платена телевизия, залагайки на по-евтините стрийминг услуги като Netflix.

NBCUniversal, която ще пусне стрийминг платформа в началото на 2020 г., отчете 7,1% ръст на приходите до 9,40 млрд. долара.

Приходите от филмови развлечения са се увеличили с 14 на сто, насърчени от заглавия като „Гринч“, а тези от тематични паркове са нараснали с 3,6% до 1,51 млрд. долара. Приходите от телевизионни услуги също бележат ръст – с 4 на сто до 3,10 млрд. долара.

Приходите на Comcast от бизнеса ѝ с високоскоростен интернет са се увеличили с 10,1%, достигайки 4,40 млрд. долара, след като компанията привлече 351 хил. нетни абонати, което е над отчетените 350 хил. година по-рано. И все пак данните са по-ниски от средната прогноза за 356 хил.

Капиталовите разходи на Comcast са скочили с близо 17 на сто на годишна база до 3,17 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:02 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още