IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Coursera разширява офиса си в България

Компанията ще увеличи броя на служителите си и офисното си пространство

13:43 | 10.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Глобалната платформа за онлайн обучения Coursera обяви, че ще разшири офиса си в България. В съобщение до медиите тя посочи, че ще увеличи броя на служителите в своя инженерен екип, както и своето офисно пространство.

За целта вече е започнала набирането на кандидати. Планът е през следващите няколко месеца броят на базираните в София служители да нарасне двойно. Основният фокус ще падне върху разработката на практически проектни обучения.

Наскоро Coursera придоби базирания у нас стартъп Rhyme Softworks, благодарение на което вече има достъп до нововъзникващата технологична сцена и огромния брой таланти в тази сфера у нас. България се класира в топ 15 на държавите по IT умения в глобален план, сочи доклад на SkillValue.

„Развълнувани сме да работим с най-добрите таланти в региона за решаване на някои от най-предизвикателните инженерни проблеми в онлайн обучението“, каза Намит Ядав, генерален мениджър на Rhyme в Coursera.

По думите му българският екип ще играе важна роля за по-голямата визия на Coursera за предоставяне на интерактивно онлайн обучение.

Rhyme Softworks предлага виртуална обучителна среда, позволяваща на всички желаещи да придобият допълнителни умения, обучавайки се с ръководител и едновременно с това изпълнявайки проект или задание от уеб браузър.

Планира се екипът на Coursera в България да се съсредоточи върху развитието на Rhyme.

В момента Coursera има над 9 млн. обучаващи се, повече от 600 корпоративни клиенти и си партнира с над 50 университета и представители на индустрията.

През април тази година компанията си осигури 105,5 млн. долара финансиране, което ѝ дава възможност да разшири дейността си в нови региони, включително в Северна и Латинска Америка. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:15 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още