Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Дара Косровшахи: Можем да очакваме трудни борсови месеци за Uber

В писмо до служителите главният изпълнителен директор припомни, че подобна съдба са имали гиганти като Facebook и Amazon

Дара Косровшахи: Можем да очакваме трудни борсови месеци за Uber

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Uber Дара Косровшахи изпрати имейл до служителите на фирмата за споделено пътуване, в което споделя за трудния борсов дебют на компанията и същевременно заявява, че технологични гиганти като Facebook и Amazon също са се сблъскали с трудности след листванията си, пише Bloomberg.

"Очевидно нашите акции не се търгуваха толкова добре след IPO-то, колкото се надявахме. Днес е поредният тежък ден на пазара и аз очаквам същото и за нашите акции“, написа той в имейл, разгледан от Bloomberg News.

Книжата на Uber понижиха стойността си с 11 на сто по време на търговията вчера, след като дебютираха на публичния пазар в петък.

Още по темата
„Настроенията не се променят за една нощ и очаквам известни трудности на публичния пазар през следващите месеци“, коментира Косровшахи. 

"Всяка акция се оценява на базата на очакваните бъдещи парични потоци /печалба, която се очаква да се генерира през целия си жизнен цикъл. Има много версии на нашето бъдеще, които са високодоходни и ценни, и разбира се, има и такива, които са по-малко. По време на негативни пазарни настроения песимистичните гласове стават по-силни, а оптимистичните гласове се отдръпват назад. Ще се погрижим да предадем нашата невероятна стойност като компания, която променя начина, по който се движи светът, но също така и стойността, която изграждаме за нашите акционери. Но има един прост начин да успеем - да се съсредоточим върху текущата работа и да изпълняваме ефективно нашите планове", пише Косровшахи.

"Спомнете си, че Facebook и Amazon имаха изключително трудна търговия след IPO-тата си. А вижте как се развиха след това“, посочва изпълнителният директор. По думите му Uber разполага с „целия капитал, от който се нуждаем“, така че да успее да се насочи към подобряване на маржовете и печалбата.

Базираната в Сан Франциско компания продаде 180 млн. акции по 45 долара за ценна книга в четвъртък, а в петък така и не успя да се изкачи над тази цена, завършвайки борсовия ден със 7,6% спад до 41,57 долара, макар че другите акции записаха ръстове. Вчера цената на книжата ѝ се понижи с 11 на сто до 37,08 долара в Ню Йорк.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Служители на Amazon в Германия стачкуват срещу промоциите