IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Deliveroo се отказва от бизнеса си в Германия

Сливането на Takeaway.com и Just Eat засилва конкуренцията в сектора

11:30 | 13.08.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Британската услуга за онлайн поръчки на храна Deliveroo ще свие операциите си в Германия, за да се фокусира върху други пазари в Европа и отвъд континента, обяви говорител на подкрепената от Amazon компания, предава Ройтерс.

Оттеглянето на Deliveroo, която твърди, че има 1100 шофьори в пет града и под 100 служители в Германия, отслабва конкуренцията на холандската Takeaway.com, която миналата година обяви, че придобива бизнеса в Германия на по-големия си конкурент там Delivery Hero.

Решението на Deliveroo беше взето в момент, в който Takeaway.com и британската Just Eat тъкмо финализираха условията по сделката си, с която ще създадат глобална компания за доставки на храни, която ще бъде пазарен лидер във Великобритания, Германия, Холандия и Канада.

“Решихме да се фокусираме върху други пазари”, обясни говорителят на Deliveroo по отношение на Германия, допълвайки, че компанията не планира връщане към най-голямата европейска икономика в бъдеще.

Deliveroo ще пренасочи своите ресурси и инвестиции към насърчаването на растежа и експанзията на пазари около Европа и азиатско-тихоокеанския регион, обясни още говорителят ѝ.

Той допълни, че Deliveroo се разраства бързо във Великобритания и Франция - нейните топ пазари, и има за цел до края на годината да стане достъпна за половината население на Обединеното кралство и една трета от Франция.

Освен това компанията планира да удвои броя на градовете, в които нейната услуга за доставка на храни е достъпна в Испания, до общо 60 тази година, допълвайки, че Италия също е пазар, който носи растеж.

За служителите в Германия, шофьорите и ресторантите ще бъдат предоставени “подходящи компенсации и пакети”.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още