IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell обмисля придобиване или IPO на едно от звената си

Технологичната компания търси начини да разрасне бизнеса си

10:20 | 26.01.18 г.
<p>
	<em>Снимки: Архив Ройтерс</em></p>

Снимки: Архив Ройтерс

Американският производител на компютри Dell Technologies проучва редица възможности, които могат да помогнат на компанията да се разрасне допълнително чрез придобивания или чрез листване на борсата, твърдят източници, запознати с въпроса, предава Ройтерс.

Бордът на директорите на Dell ще се срещне по-късно този месец, за да обмисли най-голямата промяна за компанията, откакто тя придоби EMC Corp за 67 млрд. долара през 2016 г., допълват източниците.

Базираната в Раунд Рок, Тексас, компания е под натиск да засили рентабилността си, след като сделката с EMC не успя да доведе до съкращаване на разходи и до представянето, което беше планирано. Същевременно по-високите разходи за производството влияят негативно на маржовете ѝ.

Dell разглежда списък с потенциални придобивания, които могат да насърчат капитала ѝ и да разширят предложенията ѝ, твърдят източниците. Засега този процес е в много ранен етап и не е сигурно, че ще има сделка.

Освен това тя обмисля продажба или първично публично предлагане (IPO) на бързо развиващото се софтуерно звено Pivotal Software, коментират източниците. Тя може да обмисли и сделка със софтуерния разработчик VMware, в който е основен акционер.

Акциите на VMware, които повишиха стойността си с повече от 62% през последните 12 месеца, достигнаха исторически връх в четвъртък.

Dell и VMware не са открити ведната за коментар извън работното време в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:55 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още