IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell отново ще бъде публична компания

Компанията навлиза в нов етап от своя план за преобръщането на бизнеса си

19:31 | 02.07.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Най-голямата частна компания в света Dell Technologies обяви, че планира отново да стане публична, навлизайки в нов етап от изпълнението на многогодишния си план за преобръщане на бизнеса ѝ, пише Bloomberg.

Технологичният гигант ще се върне към публичните пазари като листне дъщерно си дружество DVMT, при сделка за пари в брой и размяна на дялове, обяви Dell. Акциите на компанията, които в момента са в размер на около 17 млрд. долара, ще отговорят на стойността на софтуерния разработчик VMware, в който Dell има контролен дял.

Като част от сделката VMware ще плати на акционерите на DVMT 11 млрд. долара специален дивидент в брой, а Dell ще предложи повече акции (или пари в брой), за да запълни разликата, с което общата сделка ще достигне 21,7 млрд. долара. Обикновени акции клас C на Dell Technologies ще бъдат публично листнати на борсата в Ню Йорк.

Главният изпълнителен директор Майкъл Дел е обмислил редица опции за опростяване на бизнеса на своята технологична империя.

Притежателите на акции DVMT – известни още като Dell Technologies Class V – имат опцията или да заменят книжата си за обикновени акции на Dell от клас C, или да вземат по 109 долара за всяка акция клас V. Предложението е с 29% повече спрямо цената, на която акциите от клас V приключиха търговията в петък.

Очаква се сделката да бъде финализирана през четвъртото тримесечие на 2018 г.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още