IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell подготвя IPO на подразделението си за киберсигурност SecureWorks

Очаква се то да достигне 2 млрд. долара, твърдят източници

09:44 | 18.12.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Подразделението за киберсигурност на Dell SecureWorks е подало документи за първично публично предлагане в САЩ, предава Ройтерс.

Според документите, които компанията е подала в Комисията по ценните книжа и фондовите борси (SEC), по IPO-то ще работят Bank of America Merrill Lynch, Morgan Stanley, Goldman Sachs & Co. и JPMorgan.

Базираната в Атланта, Джорджия, компания заяви, че планира да листне обикновени акции клас А в Nasdaq под символа “SCWX”.

Още през октомври Wall Street Journal писа, че Dell, третият най-голям производител на персонални компютри, е подал конфиденциално документи за първично публично предлагане на компания за софтуер и консултантски услуги, която е придобила през 2011 г.

IPO-то на SecureWorks може да достигне 2 млрд. долара, въпреки че финалната оценка все още не е изяснена, заявиха пред Wall Street Journal източници, пожелали анонимност.

Документите за IPO не разкриват колко акции са планирани за продажба, нито каква е цената, на която ще се продават. 

Припомняме, че преди две години основателят на компанията Майкъл Дел свали от борсата производителя в сделка за 25 млрд. долара, за да може да форсира трансформацията на концерна без натиск от акционерите.  За да разнообрази бизнеса си отвъд пазара на персонални компютри,  Dell се съгласи да купи компанията за съхранение на данни EMC Corp за 67 млрд. долара през октомври. По този начин се насочи към по-печелившия и бързо развиващ се пазар за облачни услуги.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:27 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още