IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dell продава подразделението си за IT услуги на японска фирма

Сделката е на стойност 3,5 млрд. долара

09:58 | 28.03.16 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Dell възнамерява днес да обяви споразумение за продажбата на своето подразделение за консултантски услуги в сферата на информационните технологии. Купувачът е японската NTT Data Corp., а сделката е на стойност 3,5 млрд. долара, пише VentureBeat, позовавайки се на източници, запознати с въпроса.

Ходът ще позволи на американския производител на компютри да свие част от своя дълг, възлизащ на 43 млрд. долара, за да финансира придобиването на компанията за съхранение на данни EMC – сделка, която е на стойност близо 60 млрд. долара.

NTT Data е една от най-големите компании за технологични услуги в света, а тази сделка ще ѝ даде по-голяма опора в САЩ, където се стреми да разшири своето присъствие в технологичните услуги в сферата на здравеопазването, застрахователните и финансовите консултантски услуги.

Обявяването на споразумението първо трябва да бъде одобрено от борда на NTT Data, който ще се срещне в Токио, твърдят източници, пожелали анонимност, тъй като сделката все още не е обявена официално.

Dell отказва да коментира въпроса, а представителите на NTT Data не са отговорили веднага на запитването за коментар. Ройтерс писа на 12 февруари, че NTT Data води ексклузивни преговори за придобиването на подразделението за IT услуги на Dell.

Някога известен като Perot Systems, бизнесът на Dell с IT услуги е основен доставчик на технологии за консултации в болници и институции. Компанията е основана през 1988 г. от бившия кандидат за президент на САЩ Рос Перо. Тя беше придобита от Dell през 2009 г. за 3,9 млрд. долара.

След това Dell продаде част от операциите и интегрира други, които не е включила в сегашната продажба.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:35 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 9 rate down comment 0
misanthrope
преди 7 години
Респект на Майкъл Дел, но мисля, че компанията бавно но сигурно закъсва. Добре развиха производството и продажбата на PC и лаптопи но опитите да излязат извън този пазар не успяват, а този пазар бавно си го превзеха китайците
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още