IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Делото на потребители срещу Apple може да бъде прекратено

Остана само един ищец, който твърди, че компанията е изтривала музика от iPod-а му, защото е била изтегляна от конкуренти на iTunes

11:34 | 09.12.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Груповият иск, заведен срещу Apple от потребители на iPod вече пети ден е в съда и шансовете единственият останал ищец да не получи това, за което настоява, изглежда се увеличават, пише VentureBeat.

Потребителите твърдят, че Apple е изтривала музика, които те са изтегляли от конкурентни услуги на iTunes и която е била съхранявана на плейъра iPod, дело на технологичния гигант.

В началото в съда срещу Apple се изправиха двама души, които твърдяха, че това се е случило, но през миналата седмица единият от тях оттегли обвиненията си, след като адвокатите на Apple изразиха съмнението си в това дали той е притежавал iPod в рамките на периода, за който твърди, че са нанесени щетите.

След като същите въпроси бяха зададени към единствения ищец в петък, адвокатите на технологичния гигант призоваха федералния съдия Ивон Гонзалез Родригез да прекрати делото.

От своя страна съдията заяви, че ще изчака до вторник, преди да обяви решението си. След като от Apple заявиха, че разполагат с още информация, която може да оспори исканията на ищеца, съдията реши да отложи решението си.

Допълнителните данни идват от регистрите на кредитните карти, предполагащи, че ищецът дори не притежава iPod.

“Ние искаме да спечелим това дело и смятаме, че това ще се случи, ето защо не настояваме за бързо решение”, заяви адвокатът на Apple Уилям Айзъксън пред съдията.

Ищецът е жена на име Мариана Роусин от Ню Джърси. Тя представлява потребителите, които твърдят, че между 2006 и 2009 г. Apple е използвала DRM технология с цел да ги принуди да използват iPod, за да запазят музиката, която вече са си закупили.

Ако компанията загуби делото, ще трябва да плати обезщетение в размер на 350 млн. долара.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:42 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още