IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Депутати от САЩ искат Google да прекрати работата си с Huawei

Това е поредната атака срещу китайските технологични гиганти от страна на американските власти

11:51 | 21.06.18 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Някои републиканци и демократи – депутати в САЩ, призоваха Google да преосмисли работата си с китайската телекомуникационна фирма Huawei Technologies, която описват като заплаха за сигурността, предава Ройтерс.

В писмо до главния изпълнителен директор на Google Сундар Пичай, депутатите посочват, че наскоро Google е решила да не подновява „Project Maven”, партньорство за проучвания в сферата на изкуствения интелект с американското Министерство на отбраната.

„Въпреки че съжаляваме, че Google не иска да продължи дългогодишната и ползотворна традиция на съвместна работа между военните и технологичните компании, ние сме много по-разочаровани от това, че Google очевидно е много по-готова да подкрепя Китайската комунистическа партия, а не американските военни“, пише в писмото.

Говорителка на Google е заявила, че компанията ще отговори на нападките.

"Подобно на много американски компании, ние имаме споразумения с десетки производители по света, включително с Huawei. Ние не предоставяме специален достъп до данните на потребителите на Google като част от тези сделки, а нашите споразумения включват защита на личния живот и опазване на данните“, коментира говорителката в имейл.

Писмото е поредното усилие на членовете на Конгреса на САЩ да таргетират Huawei и ZTE, друга голяма китайска компания за телекомуникационно оборудване. 

Повече технологични новини вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:23 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
khao
преди 5 години
чакай такава в комунистическа държава
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 1
abdul
преди 5 години
Пазарна икономика.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още