IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Didi Chuxing спря една от услугите си в Китай след убийство на пътничка

Това е вторият подобен случай, в който е замесена компанията тази година

10:18 | 27.08.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайската компания за споделено пътуване Didi Chuxing заяви, че ще прекрати своя услуга за превоз в Китай и премахна двама директори, след като жена, клиент на фирмата, беше убита. Това е вторият подобен случай в последните три месеца, а подозренията са, че животът ѝ е бил отнет от шофьор в Китай, пише Bloomberg.

В имейл, изпратен тази неделя, компанията посочва, че ще спре своята услуга Hitch от днес и ще преоцени бизнес модела на превозите си. Освен това Didi отстрани Хуан Дзией от поста генерален мениджър на Hitch, както и Хуан Дзинхун от позицията вицепрезидент на клиентските услуги, сочи изявление.

Шофьор от източния град Уенджоу, който е заподозрян в убийството на пътничката на 24 август, е бил задържан от полицията, обявиха държавните медии.

През май тази година Didi се оказа под сериозен натиск, когато държавните медии разкриха, че шофьор е замесен в убийството на жена в централен китайски град.

Didi се извини за новия инцидент и заяви, че ще обнови своя процес по обработка на оплакванията. Услугата Hitch, която според компанията е изпълнила над 1 млрд. пътувания през последните три години, е спряна, „заради нашите разочароващи грешки“.

Представители на Министерството на транспорта в Китай, както и на Министерството на обществената сигурност направиха изявление, в което посочват, че са се срещнали с представители на Didi тази неделя.

Правителството заяви, че е наредило на фирмата веднага да коригира услугата Hitch, да опазва сигурността и правата на пътниците, и да разкрива публично подробности за напредъка си по тези въпроси.

Didi се е съгласила да представи план за приемане на оплаквания и да го предаде на властите преди 1 септември. Освен това тя ще добави повече служители, които ще се занимават с клиентска поддръжка.

Компанията заяви, че по случая с второто предполагаемо убийство от неин шофьор е предоставила пълна и подробна документация. Разследваният мъж няма криминално минало. Той е преминал тест за лицево разпознаване преди да започне работа през въпросния ден, посочват от фирмата.

След първия случай на убийство през май компанията заяви, че променя своите мерки за сигурност. Тогава една от тях беше редизайн на бутона за спешна помощ, така че той да се вижда по-добре в самото мобилно приложение, посочи фирмата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:38 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още