IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Дигиталната трансформация, която променя живота ни

Потенциалните онлайн потребители в Европа са около 500 млн. души, посочва по време на CEEDS’15 by Webit вицепрезидентът на ЕК Андрюс Ансип

21:05 | 21.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Webit</em></p>

Снимка: Webit

Преди повече от 20 години, когато започнах своето пътешествие в света на технологиите, това беше един пуст и изключително скучен малък свят. Днес мога да сравня същия този свят със снежна топка на върха на планина, която се спуска по стръмните хълмове и нараства експоденциално, споделя по време на своята реч на седмото издание на CEEDS’15 by Webit серийният предприемач и инвеститор в технологични компании Пламен Русев.

"Днес сме свидетели на дигиталната трансформация, която променя живота ни, обществото ни, индустриите, които познаваме. Дигиталната трансформация предизвиква социална глобализация и тя ще засегне всеки човек в тази зала, в региона и в света. Ако искаме Европа да заеме полагащата й се роля и да започне да влияе на политическите решения е изключително важно да направим необходимите промени в образователната и законодателната система, здравеопазването и транспорта, но най-вече да започнем да насърчаваме предприемачеството, защото част от най-успешните компании през последните години са тези, които основаха бизнеса си на принципите на споделената икономика", отбелязва Русев.

По думите му макар и това по никакъв начин да не се вписва в текущата правна система, тяхната текуща пазарна стойност конкурира тази на най-големите световни банки с вековни традиции.

По време на следващите два дни в рамките на лекционния поток на CEEDS'15 топ мениджъри на най-иновативните технологични компании в света ще споделят своя опит и познания в областта на дигиталната трансформация, big data, маркетингa, рекламата, онлайн търговията и електронните разплащания, образованието, здравеопазването, социалните мрежи. Изпълнителни директори, основатели, технически директори, IT директори и топ мениджърите ще бъдат на разположение за бизнес контакти, както и някои от най-големите инвеститори в Европа, които търсят проекти, в които да инвестират.

"Потенциалните потребители в Европа са около 500 млн. души – далеч повече от 350-милионния пазар на САЩ, но това че всяка държава членка е подчинена на собствена нормативна уредба е истинско предизвикателство пред единния дигитален пазар", споделя пък вицепрезидентът на Европейската комисия и единен дигитален пазар Андрюс Ансип, който е специален гост на събитието.

"Ако искаме Европа да заеме полагащата ѝ се роля е изключително важно да направим необходимите промени в образователната и законодателната система, здравеопазването и транспорта, но най-вече да започнем да насърчаваме предприемачеството, защото част от най-успешните компании през последните години са тези, които основаха бизнеса си на принципите на споделената икономика".

"Ние градим мост между Европа, Средния Изток, Африка и Азия. Неслучайно посетителите на глобалните събития Webit вече достигнаха 120 хил. души – 15 хил. от които всяка година. Всички те са оптимисти и вярват, че дигиталните технологии са в състояние да направят света, в който живеем по-добър. Глобалните събития Webit обединяват корпоративния свят с този на стартиращите предприемачи, за да им помогнат да станат по-успешни чрез синергията помежду си", коментира още Ансип.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още