IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът на Intel: Тръмп няма общо с ралито на технологичните акции

Браян Крзанич е категоричен, че инвеститорите следят приходите и печалбата на бизнеса

16:20 | 08.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Администрацията на американския президент Доналд Тръмп има много малко общо с впечатляващото рали на технологичните акции, коментира главният изпълнителен директор на един от най-големите производители на чипове в света, пише CNBC.

"Не вярвам, че когато става дума за акциите на технологичните компании, хората гледат правителството или политиците за това каква е стойността им“, посочва Браян Крзанич.

Той казва, че вместо това инвеститорите е много по-вероятно да се фокусират върху растежа на печалбата и приходите.

И макар че твърди, че разбира от технологии, а не от икономика, той коментира, че продуктите, растежът и иновациите в технологичния сектор ще продължат да подкрепят акциите на компаниите „повече от всичко политическо“.

През август Крзанич напусна Американския съвет по производството на Доналд Тръмп, а като причина изтъкна притесненията си за посоката, в която се насочва политиката на САЩ. Ръководителят на Intel беше третият главен изпълнителен директор, който напусна групата от корпоративни лидери - съветници на Тръмп, в рамките на ден след случилото се в Шарлотсвил, Вирджиния.

В публикация в блог по това време Крзанич написа: „Политиците и политическите програми са оставили на заден план важната мисия за възстановяване на американската производствена база. Оттеглих се, защото искам да направим прогрес, докато мнозина във Вашингтон изглеждат по-заинтересовани да атакуват всеки, който не е съгласен с тях“.

"Почти всеки проблем в момента е политизиран до точката, в която значителният прогрес е невъзможен“, допълва той.

Само два дни по-късно Тръмп беше принуден да разпусне консултативния съвет на фона на множеството оставки на директори на компании.

Междувременно американският държавен глава редовно се опитва да си припише заслуги за ръстовете на фондовия пазар, откакто беше избран за президент преди година. Във вторник Тръмп коментира, че ралито на борсата е доказателство за „голямото доверие“ в неговата администрация.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още