IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Директорът за Windows Стивън Синофски напуска Microsoft

Според спекулации мениджърът открито е заявил претенцията си да стане главен изпълнителен директор на концерна

09:42 | 13.11.12 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Синофски &quot;се разведе&quot; изненадващо с Microsoft. <em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Синофски "се разведе" изненадващо с Microsoft. Снимка: Ройтерс

Директорът на отдела за Windows на софтуерния концерн Microsoft Стивън Синофски напуска изненадващо концерна.

Нито главният изпълнителен директор Стив Балмър, нито Синофски, обясниха в понеделник какви са причините за раздялата. В средите на компанията се говори, че решението е взето и от двете страни. Решението за раздялата влиза в сила веднага.

Стив Балмър благодари на Синофски, който от своя страна похвали работата в Microsoft. Business Insider пише, че Синофски е заявил претенцията си към заемане на позицията на Балмър. Той е заплашил да напусне компанията, ако след старта на продажбите на Windows 8 не бъде преназначен на позицията главен изпълнителен директор. Според цитирано от CNet писмо по електронната поща до служителите Синофски отрича подобни спекулации. Решението му да напусне Microsoft се основава на частни причини. 

Смият Синофски е в Microsoft от 1989 г. и в началото е софтуерен разработчик. От 1994 г. бе директор за програмите от подразделението за офис пакета, като взема усилено участие в разработването на Office 95 и Office 97. По-късно отговаря и за Office 2000, 2003 и 2007. Като главен разработчик на Windows 7 Синофски е повишен през 2009 г. до директор на подразделението Windows.

Прекаралият 23 години в Microsoft Синофски досега се считаше за претендент за шефския пост. Едва преди две седмици пък компанията представи своята нова операционна система Windows 8 и пусна на пазара свой собствен таблет. 47-годишният Синофски ще бъде заменен засега от Джули Ларсон-Грийн и Тами Релер. Финансовият и маркетинг директор Релер ще поеме бизнес частта за Windows, докато Ларсон-Грийн ще се грижи за софтуера и хардуера.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още