IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney и Youtube ще произвеждат заедно минисериал

Сделката на стойност между 10 и 15 млн. долара изглежда печеливша и за двете страни

10:57 | 08.11.11 г.
Автор - снимка
Създател
Disney и Youtube ще произвеждат заедно минисериал

Интернет гигантът Google и Disney представиха своето ново маркетингово партньорство. Двете фирми ще инвестират между 10 и 15 млн. долара в създаването на минисериал, който ще бъде произведен от Disney, а ще се излъчва по услугата за видео споделяне Youtube, пише New York Times.

Част от кампанията е и пускането на собствен канал, който ще носи и двете имена. Потребителите ще могат да зареждат допълващи видеа, които сами са създали.

Споразумението ще бъде от полза и за двете компании, защото ще засегне слабите им страни. Според изданието най-неразработената част от стратегията на Disney е именно дигиталният маркетинг, както и завладяването на стабилна онлайн аудитория.

„Целта ни е да се предостави наследството на Disney на новите поколения и феновете на детски филми чрез платформи, които те предпочитат“, заявява Джеймс Питаро, вицепрезидент на Disney Interactive.
Поделението Disney Interactive продължава да трупа загуби и през последните четири тримесечия минусът е от над 300 млн. долара, и Питаро, част от новия мениджърски екип, е под натиск да създава уеб видео съдържание, което да може бързо да се монетаризира. 

Сделката с Youtube допълва две, сключени по-рано, лицензионни споразумения с Netflix и Amazon. Двете компании получиха правото да излъчват онлайн филмите на Disney.

Трафикът на сайта Disney.com също отчита драматичен спад. Уникалните посетители през септември са били 12,7 млн., за разлика от 17,9 млн. през юни, показват данни на метричната компания comScore.

Disney също е важен за YouTube съюзник, защото води внимателна политика за привличане на деца. Условията за ползване на сайта изискват потребителите да бъдат най-малко на 13 години, за да да гледат видео клиповете и да се регистрират, въпреки че и по-малките деца рутинно имат достъп до сайта. YouTube се нуждае от Disney и заради друга причина - компанията води съдебна битка с Viacom, която е собственик на друг основен играч в тази сфера - Nickelodeon, и затова пази своите видеоматериали (като изключим някои рекламни материали) на разстояние от YouTube.

Неотдавна Google обяви инвестиции в размер на 100 млн. долара в развитието на сосбствено съдържание. С тях трябва да се създадат десетки нови канали в Youtube. Партньорството ще даде възможност на концерна за придобиване на допълнително съдържание почти на половин цена. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още