IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Disney+ стъпва и във Франция

Американската услуга ще навлезе на този пазар през платформата на Vivendi - Canal+

10:06 | 16.12.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Walt Disney ще пусне видео стрийминг услугата си Disney+ на платформата на Vivendi за платена френска телевизия Canal+ до края на март следващата година, обявиха директори на двете групи в общо интервю за ежедневника Les Echos, цитирано от Ройтерс. 

Традиционните медийни компании като Canal+ са под натиск да намерят начини да увеличат съдържанието си, докато се сблъскват с конкуренция от имащите доста капитал онлайн стрийминг платформи като Netflix и от нови играчи в бизнеса с права върху спортни мероприятия, като придобитата от китайска компания Mediapro. 

“Това ексклузивно партньорство е новата голяма стъпка в трансформацията на модела на Canal+”, обяви главният изпълнителен директор на френската компания Максим Саада, но отказа да разкрие по колко ще таксува Canal+ за Disney+. 

Кевин Майер, който оглавява международния бизнес на Disney и директните ѝ предложения до потребителите, потвърди, че американската група се надява да привлече между 60 и 90 млн. потребители до 2024 г. 

Данните на Sensor Tower от петък показват, че Disney+ е била инсталирана от 28 млн. потребители в пет държави от пускането си на 12 ноември. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:37 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още