IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Ма: Биткойнът може да се окаже балон

Въпреки тези опасения компанията му Ant Financial пусна блокчейн услуга

16:00 | 25.06.18 г. 5
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Милиардерът Джак Ма заяви, че биткойнът може да е потенциален балон, с което изрази своето притеснение от волатилната криптовалута в момент, в който неговата компания Ant Financial стартира базирани на блокчейна трансфери на пари между Хонконг и Филипините, пише Bloomberg.

Основателят и председател на Alibaba Group Holding предупреди, че дигиталната валута може да е задвижвана от спекулации. Ма направи коментара след официалното пускане на блокчейн базираната услуга със Standard Chartered и Gcash, съвместно предприятие на Ant и филипинската Globe Telecom.

Биткойнът удари най-ниското си ниво за 2018 г. тази неделя, макар че след това леко възстанови, което подчерта волатилността, произтичаща от засиления контрол на регулаторите, докато централните банкери по света и бизнес лидерите изразяват все повече съмнения за неговата жизнеспособност

„Блокчейн технологията може да промени света ни повече, отколкото хората си представят“, коментира Ма пред репортери. „Биткойнът обаче може да се окаже балон“.

Ant Financial, дъщерна компания на Alibaba, подкрепена от някои от най-големите имена в световните финанси и инвестиции, от години проучва блокчейн технологията. Но новата услуга е един от първите пъти, в които интернет гигантът ползва технологията в масовите финанси. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:55 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 6 rate down comment 1
bgMan
преди 5 години
Със сигурност и половината от бизнес начинанията на Джак *** също ще се окажат балони. Важното е оборота да върви.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 8 rate down comment 4
data
преди 5 години
крипто валутите ако бяха прак конкурент на долара американосите отдавна да са им дръпнали шалтера
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 7 rate down comment 4
ABBA
преди 5 години
Кой ял, ял! Рекламната кампания свърши!Да му мислят както винаги балъците.Крипто-"валутите" са пряк конкурент на долара.Макар, да се запазят за буфер за момента към неговия крах!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 6
khao
преди 5 години
а подзаглавието показва неразбиране на автора към темата :):)все едно да кажете, бикоина е балон, въпреки опасениоята джак *** си купи видеокарта и сандвич ! Опасенията му трябва да бъдат че сегашните разплащателни системи са доста по бързи от блокчейна, с което малко не виждам смисъл от парични трансфери с блокчейн, обаче технологията е железна за докумнет трансфер и друга подобна дата, за която милисекундите не са от значение
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 8
khao
преди 5 години
направо си е 100%, хахахаха ... ама нали си технологичен лидер, загря като китайски реотан :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още