IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джак Ма ще помага за подобряване на технологиите във Филипините

Президентът Родриго Дуерте иска помощ за подобряването на технологиите за управление и изграждането на приобщаваща финансова система

12:27 | 17.02.18 г.
<p>
	Джак Ма. <em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Джак Ма. Снимка: Архив Ройтерс

Филипините са поканили Джак Ма с неговата Alibaba Group за партньор на президента Родриго Дуерте, за да помогне за подобряването на технологиите за управление и изграждането на приобщаваща финансова система, която ще цели малките компании, заяви финансовият министър Карлос Домингез, цитиран от Bloomberg.

На среща с представители на филипинското правителство в Ханджоу на 1 февруари Джак Ма е заявил, че Филипините имат огромен потенциал да приемат технологичната революция, тъй като електронната търговия е създадена именно за развиващи се икономики, сочи изявление на финансовото министерство на страната.

Домингез казва, че Дуерте е бил впечатлен от Ма, когато са се срещнали в Манила през ноември. Филипинският лидер е поискал да се организират разговори с технологичния предприемач, за да се намерят общи сфери, в които Alibaba и Филипините могат да работят заедно.

„Ще съобщя на президента, че има много елементи, които можем да използваме във Филипините“, казва Домингез, който бе с ключовите бизнес представители на икономическото събитие в Alibaba Business School в началото на февруари.

Уроците от обучението ще помогнат на администрацията на Дуерте да разбере как да оптимизира употребата на технологиите, за да подобри управлението и да подготви филипинците за бъдеще в дигиталната икономика, заяви Домингез.

Сред обсъжданите въпроси е било как могат да бъдат приложени облачните компютри и платформите за големи бази данни – от подобряването на трафика и правоприлагането до управлението на финансовите рискове и засилване на мерките по киберсигурността, допълва финансовият министър.

Домингез заяви още, че близки отношения между филипинското правителство и Alibaba е един от начините допълнително да се засилят двустранните отношения между Филипините и Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:29 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още