IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос продаде акции от Amazon за 1 млрд. долара

Той може да инвестира сумата в своята компания за космически проучвания Blue Origin

09:22 | 05.05.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос продаде акции от компанията за около 1 млрд. долара само месец, след като заяви, че годишно харчи горе-долу такава сума за своята компания за космически проучвания Blue Origin, пише Bloomberg.

Безос продаде част от книжата си тази седмица, между вторник и четвъртък, на цена в диапазона 935-950 долара на акция, сочат документи, подадени към регулаторите. Той все още притежава 79,9 млн. акции, или около 17% от компанията, в сравнение с 83 млн. акции, с които разполагаше в края на 2015 г.

Разрастващият се бизнес на Amazon с електронна търговия и печелившото звено за облачни услуги помогнаха на главния изпълнителен директор да стане един от най-заможните хора в света.

В момента той е на трето място по богатство след съоснователя на Microsoft Бил Гейтс и испанския предприемач Амансио Ортега, според Bloomberg Billionaires Index.

Безос продава акциите си, за да инвестира в Blue Origin, която има за цел да изпраща туристи на кратки полети в космоса, където те могат да усетят какво е да си в безтегловност и да видят красива гледка към Земята.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още