IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джеф Безос: Роботите ще навлязат масово до 10 години

Те ще се грижат за по-голяма част от работата в складовете на различните компании

11:22 | 07.06.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Главният изпълнителен директор на Amazon.com Джеф Безос заяви, че очаква да се появят комерсиални роботи в следващите 10 години, които да вършат неща също толкова надеждно, колкото и хората. Това пък може да доведе до автоматизиране на складовата работа по света, предава Ройтерс.

Този коментар, направен от сцената на конференцията “re:MARS” в Лас Вегас, подчертава как компаниите и университетските изследователи развиват бързо технологията, за да изпълнява човешки задачи, независимо дали се грижи за възрастни хора у дома или взима и поставя стоки в складове на търговци на дребно.

Безос не коментира нито една от разработките на Amazon по тази технология. Компанията обаче твърди, че вижда автоматизацията като начин да помага на работниците.

Все пак трябва да се има предвид, че Amazon е известна със стремежа си да механизира колкото е възможно по-голяма част от бизнеса си, независимо дали става дума за ценообразуване или за транспортиране на стоки в складовете ѝ.

За Amazon работят стотици хиляди хора, много от които са заети с това да взимат, сканират и да обработват клиентските поръчки във въпросните складове.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:04 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още