Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

DJI създава тренировъчен хъб за дронове в Холандия

Една от основните цели на тази идея е да разшири използването на технологията в различните индустрии и да направи бизнеса по-ефективен е безопасен

DJI създава тренировъчен хъб за дронове в Холандия

Снимка: Ройтерс

Световният лидер в производството на цивилни дронове DJI е започнал изграждането на тренировъчен център в Холандия, който ще помогне на компанията да затвърди позициите си на световния пазар, съобщава New Europe.

Тренировъчната програма ще бъде насочена както към индивидуалните, така и към търговските оператори на дрони чрез професионално обучение на закрито и открито пространство в два основни кампуса в страната. Единият кампус ще бъде посветен на въздушната фотография, а другият – на промишлената инспекция. 

Още по темата

Курсовете ще бъдат достъпни на два езика – холандски и английски, като се очаква да стартират през октомври.

Двата кампуса се намират съответно в сградата Space53 в град Енсхеде и в центъра DFC в Хофдорп. Обучението ще се ръководи от местния тренировъчен партньор Drone Flight Academy, като според директора на корпоративната комуникация в DJI EMEA Барбара Стелзнер броят на отраслите, които се възползват от тази технология е „значителен“.

„DJI иска да помогне на бизнеса да се възползва от дроновете, не само чрез нашите хардуерни и софтуерни решения, но и чрез обучение и лицензиране“, заяви Стелзнер.

Основна цел на обучението е да разшири използването на технологията в различните индустрии и да подпомогне бизнеса да извършва своята дейност по-безопасно и с по-голяма ефективност.

Интересът към дроновете и въздушните технологии продължава да расте, като летящите апарати намират все по-голямо пространство за приложение.

Курсовете по въздушна фотография ще включват основна регулация, както и запознаване с продуктовата гама на DJI. Те ще покриват и креативния аспект на фотографирането от въздуха – заснемане с камера, различни техники на снимане и процесите на обработка на материала.

Една от главните идеи на тренировъчния хъб е да се подобри и улесни инспектирането на различните електрически мрежи, соларни панели, мостови структури и електроцентрали.

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии