IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Джини Ромети: Изпълнителните директори харесват част от обещанията на Тръмп

Според директора на IBM те са съгласни с планираните политики в подкрепа на бизнеса

16:48 | 19.01.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Перспективата за по-нисък корпоративен данък и отслабване на регулацията в САЩ смекчава притесненията на бизнеса относно глобалната политическа нестабилност, твърди главният изпълнителен директор на IBM Джини Ромети, цитирана от Wall Street Journal.

Възможността за по-националистически търговски политики във Великобритания и САЩ хвърли сянка върху Световния икономически форум в Давос, но Ромети заяви, че обещанията в полза на бизнеса от страна на новата администрация на Доналд Тръмп срещат все по-топъл прием от главните изпълнителни директори.

"Всеки път, в който улеснявате правенето на бизнес, това е добре“, коментира Ромети, която е част от групата бизнес консултанти на новата администрация. „В едно правителство, ориентирано към резултатите, има много неща, в които всички искат да видят напредък“.

През тази седмица много от директорите на компании заявиха, че са силно обнадеждени за по-ниските ставки за корпоративни данъци, които имат за цел да насърчат компаниите да върнат около 2,5 трлн. долара в кеш, които в момента са разположили в чужбина.

Ромети посочи нещо, което и други корпоративни лидери заявиха преди това – че всички данъчни промени в САЩ трябва да са постоянни, а не свързани с еднократното връщане на тези средства на територията на страната.

Данъчната политика трябва да бъде „последователна за дълъг период от време“, коментира Ромети. „Много хора имат да планират дълги цикли. И наистина трябва да имат гаранции, че това ще бъде политиката“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:12 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още