IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

До 2020 г. една трета от приходите на телекомите ще са от нови дигитални услуги

Всеки ден в света се генерират 5,2 млн. GB мобилни данни, сочи доклад на SAP

14:00 | 03.10.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

До 2020 г. 34% от приходите на телекомуникационната индустрия ще идват от нови дигитални услуги, сочи докладът "The transformation of Telecomunication Industry" на SAP, представен в рамките на SAP Telco Day във Виена.

По данни на IDC се очаква до 2018 г. приходите на индустрията да достигнат 164 млрд. долара.

Същевременно телекомуникациите търпят редица промени. 94% от висшите мениджъри в телекомуникационната индустрия вярват, че тези промени влияят на бизнеса им значително.

"Живеем в ерата на безпрецедентна глобална промяна и доставчиците на комуникационни услуги са близо до сърцевината на всичко това", посочват от SAP.

Според доклада всеки ден се генерират 5,2 млн. GB мобилни данни в света. Влиянието на този огромен поток от информация и как операторите се справят с него прави бизнеса още по-сложен. Но същевременно дава нова власт на компаниите над нещо, което предизвиква разпалени дебати напоследък - потребителските данни.

"Дигиталната икономика също ще има огромно влияние върху телекомуникационната индустрия. Близо 50 млрд. устройства в света се очаква да бъдат свързани с интернет до 2030 г. като част от Интернет на нещата. А 90% от тези данни се очаква да бъдат хоствани от доставчиците на комуникационни услуги.

Това може да предостави на компаниите нови бизнес възможности. Същевременно те ще играят ключова роля за развитието на Интернет на нещата и свързването на света.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:34 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още