IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Добромир Иванов: Пандемията доказа необходимостта от ментори за стартъпите

Bloomberg TV Bulgaria започва стартъп кампанията „Вдъхновяващите 5“, която е подкрепена от BESCO, съобщи изпълнителният директор на Българската стартъп асоциация

13:00 | 09.11.20 г.
Добромир Иванов: Пандемията доказа необходимостта от ментори за стартъпите

“Много, много ценно е някой да ти даде важни съвети от началото и да те предпазва от грешки”, посочи той.

Иванов отбеляза, че проблемите за стартъпите от пролетта започват да се повтарят на фона на продължаващата пандемия. 

“Никой не знае до кога ще продължи пандемията, всеки се адаптира по начин, който да е устойчив за по-продължително време”, посочи изпълнителният директор на BESCO.

Сред най-успешните решения Иванов изтъкна бързата адаптация на компаниите към дистанционна работа. “Хубавото при стартъп компаниите е, че те могат да си позволят да са много гъвкави”, коментира той.

Що се отнася до Националния план за възстановяване и устойчивост, представен от правителството по-рано този месец, експертът заяви, че BESCO има желание да се включи с идея и визия за това как планът може да се надгради.

“Планът трябва да покаже много смели неща, можем да се преборим заедно да ги има вътре, да се опитаме да променим много несвършени неща, които са се насъбрали от последните години”, каза Добромир Иванов.

По повод петия си рожден ден от 19 октомври Bloomberg TV Bulgaria започва стартъп кампанията „Вдъхновяващите 5“, която е подкрепена от BESCO.

В рамките на нея пет стартъп компании, които съберат най-голяма потребителска подкрепа, ще получат консултации как да развият проектите си от едни от най-добрите експерти в стартъп екосистемата. Повече подробности и как може да се включите ще откриете на https://inspiring5.bloombergtv.bg/.

Вижте целия разговор във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Видеа с всички гости на предаването "Бизнес старт" гледайте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:02 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още